Hva vil jeg gjøre resten av livet mitt? (bthew)Hva vil jeg gjøre resten av livet mitt?


Kom hjem for litt over en time siden fra "options evening", som er lærerene på skolen snakker om fagene, og hjelper oss å finne ut hvilke A-levels vi vil ta til neste år.

Før vi dro opp til skolen var jeg på kafé med mamma og pappa, for å diskutere litt, så vi hadde greie på hva vi la oss ut på. 
Kjente at jeg ble passe opprørt (Var faktisk på gråten ett par ganger i løpet av det 30 minutters kafé besøket) av all snakk om å velge "hva jeg skal gjøre for resten av livet mitt". Jeg er bare 16 år, hvordan skal jeg vite at jeg vil gjøre det samme som jeg vil nå, når jeg er 45 år.
Mamma og pappa er kjempe flinke til å hjelpe. Pappa er litt mer den "det er ganske alvorlig, du må tenke før du velger" og mamma er "men husk du kan ta mer fag når du blir eldre!"
Uansett, så er de begge her for meg, hva enn jeg velger, og det er veldig godt å vite!!

Skolen jeg går på, har jeg fått intrykket av at de er VELDIG fokusert på at alle skal gå på universitetet og at du må vite hva du skal gjøre med resten av livet innen en alder av 11. 
men når rektor snakket, og fortalte om flere eleve (mer min-type personer) hadde bare valgt fag ut fra hva de likte, og tatt ett skritt omgangen, og fått en utrolig utdanning allikevell. Så var det ikke så forferdelig after all!

Helt ærlig har jeg ikke peiling på hva jeg vil gjøre med resten av livet, jeg har ingen indre kall som sier: "Lisa!! du skal bli lege!". Så jeg har bestemt meg for å utdanne meg som lærer, i og med at jeg liker å ha kontrol, og lære ting til andre. så ser jeg hvor jeg vil gå derifra, mange åpne dører, og jeg vil alltid ha lærer å falle tilbake på om jeg ikke skulle klare noe mer!

Uansett, innen 24.Mars skal jeg ha gitt inn lappen med fagene jeg har valgt å gjøre neste år og i år 13. 
Jeg er stolt over å si, at etter rundt ett år med tenking (hvor mesteparten av tenkingen har pågått denne siste måneden) at jeg har valgt A-levelene mine og As levelene mine! OG, jeg er veldig fornøyd med valgene! De passer fint inn med lærerutdannelsen, og hva jeg interesserer meg for.

år 12(altså neste år) er dette de følgene fagene:

- History (AS)
- Thinking skills (AS)
- Computing (AS)
- Physics (AS)

År 13:

- History (A2)
- English language (AS)
- Computing (A2)
- Physics (A2)

Jeg gleder meg!


//weheartit//

 

- L

 kommentarer til "Hva vil jeg gjøre resten av livet mitt?"

Trine Jensen

09.mar.2011 kl.21:48

herlig!

uisdean

09.mar.2011 kl.21:57

Håper du finner ut av ting.. Er sinnsykt stress det der med å velge hva man vil bli når man blir "stor". Jeg angrer meg hver dag, så nå stresser jeg med videreutdanning over nettet.. Skulle ønske jeg valgte riktig med en gang..

Good luck..
Huff, mye styr det der.. :s

Ha en superherlig kveld videre! :)


legg igjen en kommentar...
hits